Fietscontrole !

Vorige week conroleerde de politie onze fietsen ! Met het zonnetje van de partij én een veilige fiets, kunnen we rustig naar school fietsen !

Veel plezier !

 


 

Busevacuatie !


We blijven punten scoren voor onze verkeersactiviteiten op school ! Sinds deze week weten onze leerlingen hoe je op een veilige, rustige, snelle en correcte manier een bus verlaat in een noodsituatie ! Eerst werd dit op de speelplaats eens geoefend en daarna in een echte bus ! Een dikke pluim, want jullie hebben dat goed gedaan ! Hopelijk hebben we dit natuurlijk niet “echt” nodig !

 

Het verkeersteam

 

Bekijk hier onze fotos !


 

Nog een laatste week …

 

We gaan volop de lente tegemoet en dat hebben we al mogen voelen de voorbije weken ! Hopelijk blijft het lentezonnetje ons vergezellen ! Maar dit betekent ook dat onze fluo-actie op zijn laatste benen loopt ! Er zijn al leerlingen die 10 op 10 gescoord hebben ! Een dikke proficiat alvast ! Nog geen volle spaarkaart? Geen paniek ! Deze week kun je misschien op de valreep nog net het maximum van de punten behalen ? ! We duimen!

 

Alvast een dikke “dankoewel” aan alle leerlingen en ouders die de gewoonte hebben om het fluohesje te dragen ! Maar ook na deze actie vragen we om dit te blijven doen !

 

Het verkeersteam !


 

Fluo-actie 2013-2014 : Laat je zien en verdien 10op10 !

 

Naar jaarlijkse gewoonte willen we ook dit schooljaar dat onze leerlingen gezien worden in het verkeer !

 

Op dinsdag 12 november 2013 ging de fluo-actie van start en deze loopt tot in maart, zoals onze leerlingen dat zo goed kunnen zingen in ons nieuwe fluo-lied ! Elke dag zichtbaar naar school komen, daar streven we naar ! Onverwachte controles checken of leerlingen zich hier ook aan houden ! En je fluo-hesje dragen wordt dan ook beloond met een sticker op je spaarkaart ! 10op10 ? Dan maak je kans op een mooie prijs: een zelfgepimpt fluo-hesje !

Wordt vervolgd…

 

Maar hier kan u alvast smullen van de fluo-foto’s !

 


 

Joehoee ! De eerste  10op10-subsidie is binnen !

 

We kregen volgende brief met goed nieuws toegestuurd…

 

Geachte,

 

Je school heeft een aanvraag ingediend voor de subsidiëring van

 

De deputatie heeft op 17 oktober 2013 beslist om aan je school voor het project een subsidie toe te kennen van € .

 

We deden al het nodige en ondertussen staan de nieuwe verkeersmaterialen te wachten om gebruikt te worden ! Zie hier voor de foto ‘s !

 


Bedankt 10/10 ! 

 


 

Voorstelling van het 10op10-logo !

 

Op donderdag 21 november 2013 werd het  10op10-logo feestelijk ingehuldigd ! Na een kort woordje door meester Patrick en juf Elsy, waarvoor dank, mochten ook de kleuters en de leerlingen het beste van zichzelf geven ! De kleuters zongen uit volle borst het straplied en de leerlingen van de lagere school mochten hun net aangeleerde fluolied laten weerklinken !

Daarna was het de beurt aan Bart De Schutter en Els De Smedt voor het meer “officiële” gedeelte: de onthulling van het label !

Dit label is nog niet “af” ! We hopen de komende schooljaren het te kunnen aanvullen met nog een tweede en derde deellabel !

Hier kan u nog eens nagenieten van de foto’s !

 

 


 

Deelname aan de strapdag !

 

Op vrijdag 20 september 2013 namen we met de lagere school voor de eerste maal deel aan de STRAPdag ! Al stappend of trappend naar school komen was de boodschap en dat deden onze leerlingen massaal ! Als beloning kregen de leerlingen aan de schoolpoort een armbandje met daarop een STRAP-boodschap ! Er werd ook geloot voor dé hoofdprijs van de dag: de fiets van meester Patrick pimpen ! De leerlingen van 2B waren de gelukkigen en maakten er een mooi exemplaar van !

Zie hier voor de foto’s !

 

We zijn nog niet uitgeSTRAPT ! Tot volgend jaar voor het vervolg !

 


 

Labeluitreiking "10 op 10" !

 

Vanaf dit schooljaar zit het 10 op 10 -project in een nieuw kleedje. De werking naar het label toe werd opgedeeld in 3 fases met telkens een deellabel als beloning. De provincie beloonde op 11 oktober 2013 onze mooie inspanningen rond verkeer en mobiliteit van vorig schooljaar met het 1ste deellabel !.

We hebben inderdaad niet stilgezeten. Verschillende activiteiten zijn opgestart rond het thema "verkeer en mobiliteit", waarbij er aandacht was voor praktijkgerichte verkeerseducatie, veilige schoolomgeving en ouderbetrokkenheid !

De vele verkeersinspanningen die leerlingen, leerkrachten en hun ouders leverden, zijn ons niet ontgaan. Ook de verkeerswerkgroep, de ouderraad en de vrijwilligers droegen hun steentje bij. We willen jullie allemaal bedanken voor jullie aandeel tijdens de verkeersacties. Hopelijk kunnen we ook dit schooljaar samen met jullie het volgende deellabel behalen !

 

Ben je geïnteresseerd om ons verkeersteam te versterken of een helpende hand uit te steken, neem gerust contact op met juf Isabelle of meester Patrick !

Meer info over het 10 op 10 - label: www.10op10.be !

Zie hier voor de onthulling van het label op school !